Памятайте хлопчика, який народився без мозку? Лікарі не давали йому ні єдиного աансу і ось який він зараз. ФОТО

2012-го року на світ з’явився Ной, який чимало налякав і здивував професійних лікарів. У хлопчика був деформований хребетний стовп і геть-чисто був відсутній головний мозок. Менш ніж 2% сірої речовини.

Рекомендації були однозначні – припинити вагітність, вирішити проблему доти, як дитина помре у муках через нездатність його організму виконувати елементарні функції. Але мама Шеллі відмовилася від такого рішення, а через 5 років після народження Ноя телеканал BBC зняв дивовижний фільм про «хлопчика без мозку».

Вихідною причиною жахливого дефекту Ноя були наслідки гідроцефалії і тому вчені відразу поставили на ньому хрест – не було ще випадків одужання при таких масштабах ушкодження мозку. Однак потім сталося маленьке диво – мозок Ноя почав, висловлюючись простою мовою, відростати назад.

Випадок Ноя – без перебільшень, один із найунікальніших в історії медицини. Хлопчик навряд чи колись повністю видужає, але зараз його одужання перетворилося на дивовижний експеримент, який ставить сама природа.

Медикам залишається лише спостерігати та навчатися.


Через п’ять років після народження Ной виглядає так

Випадок Ноя – без перебільшень, один

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *