Домашній кетчуп: пальчики оближеш!

Щороку я намагаюся закрити якомога більше банок цього домашнього кетчупу, адже він у сотні разів смачніший за магазинний і повністю натуральний. Готувати його дуже просто, і жодних складнощів не виникне. У моїй сім’ї цей кетчуп з’їдають дуже швидко, його ніколи не вистачає до весни.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Помідори — 3 кг

Яблука — 0,5 кг

Цибуля — 0,25 кг

Сіль — 1,5 ст. ложки

Цукор — 1,5 склянки

Яблучний оцет — 50 г

Чорний і червоний перець — за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Наріжте всі інгредієнти і варіть, поки|доки| цибуля не стане м’якою.

Подрібніть масу блендером (за бажанням пропустіть через дрібне сито) і варіть до потрібної густоти, приблизно 50 хвилин.

В кінці варіння додайте сіль, цукор, перець за смаком та яблучний оцет. Періодично помішуйте, щоб суміш не пригоріла.

Зніміть з вогню і розлийте підготовленими банками, потім закатайте.

ПРОЦЕС ЗАМОВЛЕННЯ:

Закочуйте кетчуп гарячим.

Переверніть банки кришками донизу і дайте їм охолонути.

Зберігайте домашній кетчуп у льоху або холодильнику.

ВАРІАНТИ:

Додайте солодкі яблука та отримайте соус «Краснодарський» з дитинства.

Використовуйте кислі яблука для натурального хайнцу.

Для гостроти додайте головку часнику та суміш чорного, червоного, білого та рожевого перців – вийде справжній делікатес, який особливо оцінять чоловіки!

Цей простий рецепт гарантує надзвичайно смачний результат. Приємного апетиту!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *