Хто любить варену кукурудзу, підніміть руки. Шеф-кухар висловився: ось секрет ідеальної вареної кукурудзи!

Своє дитинство я провела у селі. І поряд із селом, за кілька кілометрів у нас були величезні поля, де вирощували різні культури: пшеницю, горох, кукурудзу.

Ми з дітлахом любили ходити на поля, їли свіжий горох та кукурудзу, жували пшеницю. Який цікавий та безтурботний був час. Минуло чимало років, навчання та робота змусили мене переїхати на інше місце проживання.

Частина моїх друзів залишилася у рідному селі. І по можливості я їх відвідую. В один із таких днів, перебуваючи у подруги в гостях, вона пригостила мене вареною кукурудзою, смак був просто приголомшливим.

Я вирішила у неї поцікавитись, як вона її готує. Вона пояснила, що смак залежить наполовину від процесу приготування. Тому, якщо ви вирішили купити кукурудзи для їжі, потрібно визначитися з сортом. Як визначити сорт кукурудзи? Той, хто вирощує кукурудзу в домашніх умовах, знає яку краще використовувати для їжі. Але у більшості людей немає такої можливості, доводиться купувати на ринку. І тут можна визначити сорт по зернам. Наприклад, якщо зерна качана солодкуваті та соковиті на смак, а вид у них світлий, значить це цукровий сорт. Як правило, у кормової кукурудзи нейтральний смак. Як правильно приготувати кукурудзу, щоб вона була смачною? З вибором кукурудзи ми визначилися, тепер головне правильно зварити її. А для цього потрібно дотримуватись певної технології. Як варю її я:

У першу я проводжу очищення качанів від листя. Далі замочую їх на 1-2 години у воді. Завдяки цьому зерна стають м’якшими всередині і за підсумком оболонка добре проварюється.

Далі наповнюю відповідну каструлю водою, доводжу воду до кипіння (це дуже важливо) і тільки потім закладаю кукурудзу.

Солити потрібно лише за 5 хвилин до припинення варіння. Інакше сіль просто збільшить твердість зерен.

У каструлю також додаю трохи вершкового масла|мастила|.

Варю протягом 20-30 хвилин. Потім знімаю з плити та зливаю воду. Закриту кришкою каструлю обертаю рушником. Залишаю на 30 хвилин, доки вона напариться.

Ви можете перевірити в процесі готовність кукурудзи, знявши з початку пару зернят. Іноді процес варіння може вимагати більше часу.

З таким підходом до приготування, у мене завжди виходить чарівна кукурудза, ніжна, смачна та соковита.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *